Dymo 4XL vs Dymo 5XL | Waarom wij de 5XL zeker niet aanraden

Dymo 4XL vs Dymo 5XL | Waarom wij de 5XL zeker niet aanraden

Welkom bij onze nieuwste blogpost over Dymo labelwriters! Als je op zoek bent naar een labelprinter, ben je waarschijnlijk bekend met de naam Dymo. Dymo labelwriters zijn al lange tijd een populaire keuze voor thuis- en kantoorgebruik,  maar als het gaat om het kiezen van het juiste model kan het lastig zijn om te weten waar je op moet letten. In deze post willen we je helpen bij het maken van een weloverwogen keuze tussen twee veelgebruikte modellen: de Dymo 4XL en de Dymo 5XL.

 

Het moge duidelijk zijn dat de Dymo 5XL de opvolger is van de Dymo 4XL. Zo heeft de Dymo 5XL extra technische snufjes die de labelprinter er aan de buitenkant aantrekkelijker uit kunnen laten zien. Zo beschikt de 5XL over:

  • Een aan/uit knop (de 4XL staat eigenlijk altijd op standby, tenzij je de stekker eruit trekt)
  • Ethernet aansluiting (de 4XL werkt alleen bekabeld)
  • Labelteller: Met de 5XL kun je direct vanaf je computer zien hoeveel labels er nog op de rol zitten
  • Automatische labelherkenning: Vanaf de computer kun je zien welk formaat label je aan het printen bent
  • Makkelijker verwisselen van labels

 

Laten we het prijskaartje van de Dymo 5XL eens onder de loep nemen. Het hangt namelijk rond de €170, met hier en daar wat afwijkingen afhankelijk van waar je hem bestelt. Maar wacht even, de opvolger, de Dymo 4XL, heeft een prijskaartje van ongeveer €370! Dat klinkt als een flinke smak geld. Nu hoor ik je al denken: "Hoe kan dat nou, dat de opvolger stukken goedkoper is dan het oude model?"

Dit komt doordat de Dymo 5XL enkel en alleen compatible is met labels van Dymo zelf. Deze labels, en dan gaan we even uit van de populaire s0904980 van Dymo zelf liggen in de (digitale) schappen voor maar liefst €21,50. PER ROL! De labels zijn zo prijzig omdat de core voorzien is van een kleine chip, waaraan de labelprinter kan herkennen welke rol het is, en hoeveel etiketten er nog op de rol zitten.

Het komt er dus op neer dat er aan al deze technische snufjes een flink prijskaartje hangt. Om het verschil duidelijk te maken hebben wij van LabelSupply een grafiek gemaakt om duidelijk te maken bij hoeveel labelrollen het financieel verantwoord is om het hogere aanschafbedrag van de Dymo 4XL neer te tellen.

Dymo Labelwriter 4XL vs 5XL

*Bij deze berekening hebben we als uitgangspunten de prijzen gebruikt die LabelSupply voor zijn s0904980 rekent, en de prijzen die 123inkt.nl rekent voor de 5XL variant.

Conclusie

 

Als je van plan bent om meer dan 10,79 rollen te gebruiken met je Dymo Labelwriter, dan is de Dymo 4XL een betere keuze dan de Dymo 5XL. Dit komt neer op ongeveer 2375 verzendetiketten. Als je voornamelijk verzendetiketten (met de s0904980) wilt printen en niet zoveel waarde hecht aan extra technische snufjes, dan is de Dymo 4XL financieel gezien de beste optie ten opzichte van de Dymo 5XL. Bovendien hebben we het nog niet eens gehad over de andere soorten labels die je misschien wilt afdrukken, afgezien van verzendetiketten.

In onze andere blogpost nemen we alle modellen labelprinters van Dymo en Zebra onder de loep en zorgen we ervoor dat jij een weloverwogen keuze kan maken mocht je nog twijfelen over welke labelprinter het beste bij jou past!

 

Terug naar blog